Системи за разцепване и подмяна на газопроводи

Подмяна на тръба в тръба

Технология Same Path™

Докато безизкопното полагане тръба в тръба е признато като икономически ефективен начин за подмяна на тръбопроводи за природен газ, подмяната на остарели пластмасови тръби представлява уникално предизвикателство. В миналото подмяната тръба в тръба е водила до прегряване, огъване и запушване на пластмасовите тръби. След дългогодишна работа с професионалисти в областта на газоснабдяването, HammerHead® разработи своя иновативна, отличена с награди система за разцепване на газопроводи Same Path™. Системата Same Path се състои от патентовани, специализирани инструменти, които се използват заедно с усъвършенстваните лебедки HydroGuide® на HammerHead. Оригиналните тръбопроводи могат да бъдат подменени с нова тръба, която е до 2x оригиналния диаметър или оставени на място като визуално потвърждение на извеждането от експлоатация.

Основни характеристики

Инструментариум Same Path

Конфигурируемият, гъвкав инструмент се издърпва през тръбата и я разцепва, като едновременно с това полага новата тръба в съществуващото трасе, намалявайки до минимум риска за околните съоръжения. Патентованият дизайн спомага за преодоляване на условия като люлеене на тръбата и промяна на посоката и е в състояние да подмени широка гама от различни пластмасови тръби. Освен това, конструкцията на инструмента позволява лесна, индивидуална подмяна на износени остриета, разширители и предпазители, което удължава живота на инструментите.

Прецизно управление

Водещите в индустрията лебедки HydroGuide на HammerHead Trenchless са проектирани за максимална ефективност и лесна употреба. Те разполагат с неограничени регулируеми контроли на прецизността за точно съответствие на налягането и скоростта на тръбопровода към индивидуалните условия на работа. Предлагат се и допълнителни опции, като електрическа идентификация на удар и прецизен цифров запис на данни за работата.


Лесно определяне на местоположението

Друг възможен елемент на конфигурируемия инструмент са сигнални светлини, предназначени за лесно установяване на местоположението на инструмента по време на работата.

Предпазни съединения

Докато инструментът може да бъде конфигуриран така, че да отговаря на изискванията на конкретната работа, налични като опция са предпазни съединения, за да се елиминират външните напрежения върху тръбата извън спецификациите на инсталацията, и да се избегне заклещването на тръбата.


Видео

parallax background

При нас ще намерите професионална HammerHead Trenchless техника за продажба и под наем